Odštopavanje odvoda

 

Zaštopan odvod noćna je mora i događa se uvijek u najgorem trenutku. Doduše, nikad nije dobar trenutak za začepljenje odvoda i kad god da se dogodi, uništit će vam dan.

Ako ne znate što učiniti.

 

Što uzrokuje zaštopanje odvoda?

Zaštopanje odvodas uzrokuje sve što se u odvodu nakuplja, što mogu biti razne stvari iz kućanstva. Masnoće od hrane brzo se nakupljaju u unutrašnjosti cijevi i lako se stvrdnjavaju pod hladnom vodom, čineći tako vaše cijevi slabije protočnima ili čak potpuno začepljenima.

Pored masnoća, u cijevima se nakuplja i sva prljavština koja u odvod dolazi iz svih sanitarija u vašem kućanstvu - sudopera, kade, umivaonika i sl. Uz to, u odvod dospijevaju i dlake te ostaci sredstava za pranje i čišćenje, ostaci od kave i brojne druge tvari koje mogu formirati zaštopanje odvoda.

 


Kako primijetiti zaštopan odvod?

Zaštopan odvod lako ćete uočiti - voda otječe sporije ili, u najgorem slučaju, uopče ne otječe. ovo su jasni pokazatelji da vaš odvod treba odštopati i očistiti od nakupljenih masnoća i ostalih nečistoća.

 

Kako odštopati odvod?

Brojni su načini odštopavanja odvoda, a dobra vijest je da često odštopanje možete obaviti sredstvima iz vlastitog kućanstva, bez dodatnih investicija i gubitka previše vremena.

Vruća voda zagrijava i nakupljene masnoće, zbog čega one lakše odlaze iz cijevi. Bitno je da pročistite odvod vrućom, kipućom vodom, ako je moguće, jer hladna voda hladi masnoće is tvrdnjava ih, a topla voda miješa se s hladnom vodom u cijevima i nema previše efekta.

Soda bikarbona je također izvrsno sredstvo za čišćenje odvoda. Uspite pola čaše sode bikarbone u odvod, pustite neko određeno vrijeme da djeluje, a zatim isperite vrućom vodom.

Slobodno sa sodom bikarbonom kombinirajte i nekoliko drugih djelotvornih sredstava kao što su ocat ili limunska kiselina. ovaj "koktel" sredstava ima snažno djelovanje i može vam značajno pomoći sa zaštopanim odvodom.

Možda nećete uspjeti isprve, slobodno ponovite postupak više puta.

Ako ne pomognu ove metode, upotrijebite gumu za odštopavanje odvoda. Sve što trebate je nasuti 5-10 cm vode u sudoper ili kadu, prisloniti gumu na odvod i snažnim pokretima povlačiti prema gore. Ovaj postupak stvorit će vakum koji će izvući uzroke začepljenja van u vaš sudoper ili kadu, nakon čega ih fizički odstranite odande.Što ako je odvod i dalje zaštopan?

Rješenje je jednostavno - ako niste uspjeli samo, odštopavanje odvoda treba obaviti stručnjak - vodoinstalater.

Na kraju krajeva, vodoinstalater ima potrebnu opremu i iskustvo i može vrlo brzo i efikasno riješiti vaš problem.

Ako ste se i vi našli u nevolji sa zaštopanim odvodom, Vodoinstalater Osijek tu je da vam pomogne, kao i za sve ostale tipove popravaka i radova koji su vam potrebni.

Vodoinstalater Osijek

Sjenjak 137, 31000, Osijek

+385989792755

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vodoinstalater za hitne intervencije

Kako odčepiti umivaonik?