Kako spriječiti curenje vode?

Prevencija curenja vode



Curenje vode iz cijevi ili neispravnih ventila ne samo da može uzrokovati veliku štetu, nego i financijske gubitke i povećane račune za vodu. Zbog neispravnih ili napknutih cijevi te oštećenih ventila gubitak vode može iznositi i 2000, pa čak 20 000 litara vode godišnje. Zbog toga je važno voditi računa o cijevima, paziti na znakove koji mogu upućivati na curenje, a ako do curenja i dođe, odmah reagirati i pozvati vodoinstalatera.


Odgađanje popravka za vas znači samo dodatni trošak i još veću štetu, stoga nemojte čekati ni trena ako primijetite bilo koji od znakova curenja vode iz cijevi. Odmah pozivote stručnjaka, vodoinstalatera koji će riješiti problem brzo i efikasno ili izvršiti preventivnu detekciju curenja vode u zidu.

Curenje vode najčešće se događa na mjestima gdje protječe najviše vode, odnosno oko sanitarija poput kade, tuš kabine, umivaonika, WC školjke i sl. Kapanje, odnosno curenje vode iz slavina ili ventila brzo ćete uočiti, no curenje u zidu ili pod zemljom teško ćete ili nikako uočiti sve dok ne dođe do štete ili vam ne porastu računi za vodu.

Kako pronaći curenje vode? 

Teško ćete samo odrediti gdje točno curi voda i kamo ona otječe, čak i ako nađete otprilike mjesto pucanja cijevi. Ono što možete je prekontrolirati sve slavine i ventile u vašem domu, a detekciju curenja vode u cijevima prepustite vodoinstalateru s profesionalnom opremom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vodoinstalater za hitne intervencije

Odštopavanje odvoda

Kako odčepiti umivaonik?